pühapäev, 30. juuni 2019

Personali õppereis Haapsallu


Lasteaednikel on hea tava käia üksteisel külas, et saada ülevaade, kuidas erinevates piirkondades lasteaiaelu edeneb ning jagada omavahelisi parimaid praktikaid ja kogemusi.Oleme varasemalt käinud Elvas, Tartus ja Paides, seekord toimus  väljasõit kaunisse Haapsalu linna. Kohe Haapsallu jõudes väisati ajaloolist puitpitsilist jaamahoonet, mille katusealune perroon oma 216 meetriga oli 20. sajandil üks pikimaid Euroopas. Seejärel asuti tutvuma linna lasteaedadega, linna viiest lasteaiast külastati kolme: Päikesejänku, Tõrukese ja Pääsupesa lasteaedu, mis kõik on ehitatud 35-50 aastat tagasi. Kui praegu olid veel nii lasteaed Päikesejänku kui Lasteaed Tõruke kaks omaette asutust, siis uuest õppeaastast on kaks maja ühendatud ühise juhtimise alla. Selleks, et juhtimine sujuks ning majade vahel oleks hea ühendus, oli Haapsalu linnavalitsus lasteaiale kinkinud helesinise motorolleri! Päikesejänku lasteaed kannab  Hea Lasteaia Teerajaja ja Edendaja tiitleid, mis annab kinnitust, et lasteaias on au sees lapsest lähtuv väärtuskasvatus, milles me ka ise veenduda saime. Tõrukese lasteaias nägime väga mitmekülgset ja lapsele rohkesti põnevust ja tegevust võimaldavat õueala. Lapsel oli õuel võimalus läbida seiklusrada, mängida veega, ronida aial, joonistada katusealustes. Pääsupesa lasteaias saime ülevaate erinevatest projektidest koostöös vanematega. Näitena võib tuua hoolekogu eestvedamisel toimivat vanapaberi kogumiskampaaniat, millest saadud tuluga  täiustatakse pidevalt lasteaia õueala. Kokkuvõtvalt võibki öelda, et just kõigi kolme lasteaia õuealad jätsid väga rikkaliku ja lapsesõbraliku tunde.
Olles Haapsalus, ei saa jätta külastamata Haapsalu Pitsikeskust, mis on ühtlasi ka käsitöökeskus ja kus asub Haapsalu pitside püsiekspositsioon. Tutvusime kaunite Haapsalu sallidega, pitsiliste kudumite ja kleitidega. Saime olla tunnistajaks, kuidas õhuline peenvillane sall läbi abielusõrmuse mahtus.
Külastasime ka Iloni Imedemaad, kus saime vaadata 30-min dokumentaalfilmi Ilon Wiklandi elust ja tegevusest, tutvuda toreda ja lastepärase majaga ning töötoas õppisime igaüks keerutamistehnikas tegema järjehoidjat.
 Jalutasime Haapsalu linna kaunil promenaadil ja sõitsime aurupaadiga, mis kandis meiega sarnast ilusat nime -  „Kallis Mari”.

Õppealajuhataja Annika














Fotod õppealajuhataja Annika ja direktor Tiia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar