esmaspäev, 3. mai 2021

Südamekuu Lasteaias MARI

 Sammud sildadel (väljakutse peredele)

Südamekuul liiguti, nauditi kena kevadist ilma ja koguti samme. Sai ka auhindu, boonuseks hea tervis. Kehalisel aktiivsusel on positiivne mõju lapse ja vanema vaimsele ja füüsilisele tervisele, aidates vähendada stressi, luues positiivse meeleolu ning toetades õppimise ja töötamise võimet. Liikudes koos perega on vanemad lastele heaks eeskujuks. Värskes õhus liikumine on lõbus ja mõnus kvaliteetaeg.

Väike tagasiside osalejatelt:

…….oleme väga palju liikuda saanud. Oleme enamus Põltsamaa sillad läbi kõndinud, käinud mitmetel matkaradadel ja kasutanud auto asemel liikumiseks ratast või siis oma "kondimootorit".

Enda sammude skoori lisan manusena. Lapse täpset sammude arvu ei oska öelda, aga arvan, et jääb sinna 100 000 kanti, samuti ka isal jäävad sammud 100 000 ringi.

…….läbisime kõik sillad koos oma õega kahe päeva jooksul. Esimesel päeval läbisime 10 silda ning teisel päeval (hommikul) 4 silda ja (õhtul) 4 silda. 

Tegime iga silla juures pildi ning panin kokku vahva video, meie toredast ettevõtmisest. (Videos kajastuvad läbitud kilomeetrid ning sillad)

Aitäh, vahva ürituse eest!

Päikest,

……saadan pildid oma jalutuskäigust sildadel koos emme ja vennaga.
Pildid on tehtud ühel jalutuskäigul, mille pikkus oli 5,60 km ja samme kokku saime sellel käigul 8 585.

...Meie eesmärgiks oli tutvuda kõikide Põltsamaa sildadega (19 silda). Jalutuskäigud jagasime mitmesse ossa ja olid ühildatud mängimise ja kevade avastamisega.

Jalutuskäik sildadel: Ringtee sild (1) - Suur sild (2) - Jahimeeste sild (3) - Saariku sild (4) - Lossi sild (5)  - Tiigi sild (6). 3,4 km (4987 sammu)

Jalutuskäik sildadel nr 2 (6.04): Naistesaare sild (7). 2,5 km (3707 sammu)

Jalutuskäik sildadel nr 3 (8.04): Rippsild - Parvei ehk Kirikumäe sild (8). 3,8 km (7391 sammu) Laps sõitis pool teed jooksurattaga ja teise poole jalutas.

Jalutuskäik sildadel nr 4 (12.04): Sauna sild (9) ja Kohtumaja ehk Õpetajate sild (10) + väiksed sillakesed kultuurimaja taga. 2,6 km (4060 sammu)

Jalutuskäik sildadel nr 5 (23.04) : Veinitehase sild (11) - Vesivärava sild (12) - Kiriku sild (13) - Pardioja e Papioja sild (14). 4,2 km (6227 sammu) Jalutuskäik sildadel nr 6 (26.04): Väike sild (15) - Kose-Allika sild (16) - Kiisamauru (17) . 2,8km (4368 sammu)

Jalutuskäik sildadel nr 7 (27.04): Veski sild (18) - Särtsu sild (19). 2,4km (3610 sammu)

..Olime aprillis tublid, liiķusime palju ja ka avastasime sildu koos emaga.

8. aprillini liikusin 458 785 sammu, millest kolmandik kindlasti on koos lapsega


Sõideti jalgrattaga ja rullikutega, käidi igal päeval erinevatel sildadel ning läbiti kõik sillad.

Aitäh ja suur kiitus kõikidele osalejatele!

Mari medali ja auhinnad saavad:

Karel Vaarikmarjarühmast

Eleonora Pilamarjarühmast

Käde-Liis Pihlamarjarühmast

Janne Pohlamarjarühmast

Lenna Pohlamarjarühmast

Tuuli-Lii Maasikmarjarühmast

Getrin Pohlamarjarühmast

Keron Pohlamarjarühmast

Isabel Vaarikmarjarühmast



Orienteerumine kaardiga õueala

Terve kuu vältel toimusid igal rühmal erinevad kaardiga orienteerumised lasteaia õuealal, kuhu olid märgitud erinevad tegevuspesad. Lapsed viskasid palli, läbisid "pimeraja", sooritasid võimlemisharjutusi ja kõndisid tasakaalu-ussil.

Kaardiga orienteerumine õpetas lastele jälgima kaardi juhiseid, tegema koostööd sõpradega ning sooritama kehalisi harjutusi.





Kirjutas liikumisõpetaja Merle



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar