neljapäev, 7. jaanuar 2021

Jõulupeod 2020. aastal

Sel erilisel, 2020. aastal, kui maailma jõudis nakkav ja haigekstegev koroonaviirus, tuli lasteaialgi oma traditsiooniliselt peetavate jõulupidude korraldamises erisusi teha. Peol osales ainuüksi oma rühma laste- ja meeskond, jõulupeo tegelased leiti kõik ka omast majast. Vanemad said jõulupidu vaadata ülesvõetud videolt.

Kõikide rühmade pidudel etendus lasteaia töötajate esituses lühinäidend "Metsakollide jõulud", kus kollipere püüdis oma arusaamise järgi jõule pidada, aga ega see neil kuidagi küll ei õnnestunud. Nii tulid appi päkapikud - lapsed ja rühmaõpetajad - kes tegid kolliperele asjad selgeks: kuidas koristatakse jõuludeks kodu, kuidas ehitakse kuuske, kuidas valmistatakse piparkooke, kuidas tuleb jõuluvanale ette valmistada esinemisnumbrid - laulud, luuletused, tantsud.







Muuhulgas juhtus sel aastal isegi nii, et jõuluvana oli ise ka tõbine, mitte küll koroonaviiruses, kuid siiski nii kõvasti külmetunud, et hääl oli ära ja suhelda lastega ei saanud. Sellest saime teada tal kaasas olnud kirja kaudu. Küll aga olid tal terved nii kõrvad kui käed, et laste vahvaid esinemisi nautida ja kinke jagada.


Kirjutas direktor Tiia, fotod õppealajuhataja Annika

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar